Denis Challenger

Rođen 1. februara 1995. godine, majka Bosanka, otac Britanac. Proveo cijeli život u Sarajevu, Bosni i Hercegovini. Školovao se prvo u OŠ ”Hasan Kikić”, koju uspješno završava kao učenik generacije. Školovanje nastavlja u Drugoj gimnaziji Sarajevo, učestvujući u mnogim akcijama i projektima. Između ostalog, inicirao projekat Sarajevo Model United Nations, pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH. Trenutno redovni student Pravnog fakulteta u Sarajevu. Krajem 2013. godine izabran u Savjet mjesne zajednice Ciglane – Gorica kao najmlađi član, sa svega 18 godina života. Na Lokalnim izborima 2016. godine izabran za vijećnika u Opštinskom vijeću Centar. Aktivno govori bosanski, engleski i francuski jezik.