Denis Bećirović uručio člansku kartu SDP mladoj naučnici Sabini Vinković

Prilikom posjete Mostaru, Denis Bećirović susreo se sa brojnim građanima Mostara, razgovarao o njihovim potrebama, očekivanjima od vlasti i saslušao prijedloge.

Bećirović je posebno zadovoljstvo izrazio zbog činjenice da je imao priliku uručiti člansku kartu Socijaldemokratske partije BiH Sabini Vinković, talentovanoj i mladoj naučnici, koja u SDP-u i Denisu Bećiroviću vidi političku opciju koja će raditi na poboljšanju statusa mladih istraživača i napretka nauke u BiH.

Sabina Vinković je rođena 1999. godine u Mostaru, gdje je završila osnovnu i srednju školu (Gimnaziju), te osnovnu muzičku školu. Na takmičenju za srednjoškolce DNA day koji organizira Evropsko udruženje za humanu genetiku (ESHG) osvojila nagradu “honourable mentioned”, među više od 200 učesnika iz preko 20 zemalja Evrope 2017. godine. Ove godine, na istom takmičenju sa drugom zadatom temom, osvojila je 1. mjesto. Pored nagrada mlada istraživačica je već objavljivala radove u domaćim i stranim časopisima. Ove godine upisala je Odsjek za biologiju na PMF-u Sarajevu i želi unaprijediti oblast genetike.

Bećirović je naglasio svoju opredijeljenost razvoju nauke i podršci mladim istraživačima poput Sabine Vinković, koji mogu pokretati društvo naprijed ukoliko im se pruži prava šansa i pomognu institucije obrazovanja i naučnog istraživanja. Bećirović je istaknuo da briga za mlade mora biti dio plana ove zemlje, za što se on zalaže i planira raditi u budućnosti.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.