Sarajevo

Denis Bećirović razgovarao sa predstavnikom Islamskog Vrhovnog Vijeća Iraka za Balkan

Tokom susreta g. Baldawi upoznao je zamjenika predsjedavajućeg dr. Bećirovića sa trenutnom situacijom u Iraku, implemetacijom izbornih rezultata kao i sa formiranjem Parlamenta i Vlade

Slika

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović razgovarao je danas  sa Alijem Al-Baldawijem predstavnikom Islamskog Vrhovnog Vijeća Iraka za zemlje Balkana.

Tokom susreta g. Baldawi upoznao je zamjenika predsjedavajućeg dr. Bećirovića sa trenutnom situacijom u Iraku, implemetacijom izbornih rezultata kao i sa formiranjem Parlamenta i Vlade.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović ovom prilikom zaželio je stabilizaciju prilika u Iraku, te naglasio da je ubjeđen da će stav Bosne i Hercegovine biti u skladu sa principima naše vanjske politike prema kojima suverenitet i međunarodno priznate granice Iraka ne smiju niti jednog trenutka doći u pitanje.

Izrazivši zadovoljstvo zbog činjenice dа su politički odnosi između Bosne i Hercegovine i Irаkа prijаteljski i bez otvorenih pitanja sagovornici su se složili da u narednom periodu treba intenzivirati privredne kontakte i jačati ekonomske veze. Na ovom planu, naročito nakon stabilizacije prilika u Iraku, istaknuo je dr. Bećirović, postoji mnogo prostora za saradnju i važno je nadograditi već uspostavljene odnose.

Zamjenik predsjedavajućeg Bećirović ovom prilikom naglasio je da je obaveza svih progresivnih snaga stalna borba protiv svih oblika terorizma. Pri tome je zadatak parlamenata da uspostave maksimalno kvalitetne zakonske uvjete za sankcioniranje svih oblika terorističkog djelovanja.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.