Inicijativa

Denis Bećirović podnio inicijativu za formiranje Vrhovnog suda Bosne i Hercegovine

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović na 64. sjednici doma podnio je Inicijativu za formiranje Vrhovnog suda Bosne i Hercegovine.

Slika

"Sud i Tužilaštvo BiH su neupitni. Međutim, pravno uobličavanje države podrazumjeva zakruženu sudsku vlast. Samo s jednim Vrhovnim sudom na vrhu hijerarhizirane piramide sudova mogu se ostvariti pravni i ustavni principi podjele vlasti, pravne države, socijalne države i princip pravnog jedinstva. Jedan Vrhovni sud je imanentan državnosti", istakao je dr. Denis Bećirović.

Tekst Inicijative za formiranje Vrhovnog suda BiH možete pogledati ovdje.