OO SDP Ilidža

Delegacija SDP-a u posjeti ilidžanskom Domu zdravlja

Rukovodstvo Opštinske organizacije i Kluba vijećnika SDP-a BiH Ilidža, zajedno sa zastupnicom u Skupštini KS – Segmedinom Srna Bajramović, te ministrom saobraćaja KS – ilidžancem Adnanom Štetom, posjetilo je Dom zdravlja Ilidža.

Kroz razgovor sa dr. Sadikom Kapetanović, dugogodišnjom radnicom doma – koja je odnedavno preuzela funkciju direktorice, predsjednik OO SDP BiH Ilidža – Samir Habota obećao je da će Klub vijećnika SDP-a u OV Ilidža nastaviti sa podrškom radu ove za građane
i građanke Ilidže značajne zdravstvene ustanove.

Zastupnica Srna i ministar Šteta potvrdili su upravi doma da će u narednom periodu zgrada Doma zdravlja na Ilidži biti dijelom projekta koji implementira Ministarstvo prostornog uređenja KS a radi se o projektu “utopljavanja”, odnosno povećanja energetske efikasnosti kroz građevinske intervencije, ugradnju efektivnije termalne izolacije i druge potrebne mjere.

Osposobljavanje vozila, intervencije na liftovima i pomoc u sanitetskom materijalu, primarne su potrebe koje je istakla direktorica Kapetanović.

U daljnem drugarskom razgovoru predstavnici SDP-a stavili su svoje kapacitete na raspolaganje za buduću saradnju sa upravom doma, sve u cilju boljeg artikulisanja inicijativa za poboljšanje ukupne zdravstvene zaštite građana i građanki Ilidže.