“Dani bitaka za Stojčevac”

Delegacija Ilidžanskog SDP-a odala počast poginulim braniteljima Ilidže

Povodom obilježavanja memorijalno-historijskog susreta “Dani bitaka za Stojčevac”, danas je u prisustvu boraca, članova porodica šehida i poginulih boraca, predstavnika Općine Ilidža, učenika i brojnih građana, proučena Fatihe i položeno cvijeće na spomen-obilježje poginulim borcima, Harisu Opankoviću i Nedžadu Granulu Gigiju i odata počast svim poginulim braniteljima ilidžanskih prostora.

Cvijeće je položila i delegacija Ilidžanskog SDP-a koju su činili predsjednici Osnovnih organizacija Hrasnica 1 i Hrasnica 2 Amila Gadžo i Haris Mujezinović, te član Opštinskog odbora Mujo Titorić.

Ovaj značajan datum je ujedno i Dan Mjesne zajednice Hrasnica II, koji je tradicionalno obilježen nizom kulturno-sportskih manifestacija. Prije 20 godina, 15. maja 1992. godine, nakon povlačenja snaga UN-a, agresor je krenuo u osvajanje Stojčevca strateški najvažnijeg mjesta za odbranu Ilidže, Sarajeva, a i BiH. U tome su ih, nakon teških borbi, spriječili borci 104. motorizovane brigade Armije RBiH i sačuvali ovaj značajan prostor.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu