Predizborni skup kakav „Rainci Gornji“ ne pamte

Data snažna podrška kandidatima SDP-a!

Sala Doma kulture u Raincima Gornjim bila je premala da primi sve zainteresovane za predizborni skup Socijaldemokratske partije koji je održan u petak, 18.09.2018 godine.

Prisutnima su se obratili kandidati SDP-a iz Kalesije na Općim izborima 2018. godine:
Dževad Hadžić, nosilac liste SDP-a za Skupštinu Tuzlanskog kantona,
Amra Selimović, kandidatkinja SDP-a za Skupštinu Tuzlanskog kantona pod rednim brojem 21,
Suad Kulić, kandidat SDP-a za Skupštinu Tuzlanskog kantona pod rednim brojem 30,
Muhamed Osmanović, kandidat SDP-a za Parlament Federacije Bosne i Hercegovine pod rednim brojem 3,
Adela Bešić, kandidatkinja SDP-a za Parlament Federacije Bosne i Hercegovine pod rednim brojem 5,
Faruk Džafić, kandidat SDP-a za Parlament Federacije Bosne i Hercegovine pod rednim brojem 9.

Također, prisutnima se obratio i domaćin skupa, predsjednik osnovne organizacije Rainci Gornji i vijećnik u Općinskom vijeću Kalesija – Damir Džafić.
U svom emotivnom obraćanju, predsjednik Mjesne zajednice Damir Džafić je naglasio da je u proteklih 20 mjeseci u Raince Gornje uloženo više od 300.000 konvertibilnih maraka. Urađeno je nekoliko vodovoda, čime je praktično voda došla pred svaku kuću u MZ Rainci Gornji, nekoliko zaseoka je izgradilo uličnu rasvjetu, zamijenjen je krov na Osnovnoj školi, a konstantno je pružana podrška i sportskim kolektivima, kulturno – umjetničkim društvima, lovačkoj sekciji, penzionerima i socijalno ugroženim stanovnicima MZ Rainci Gornji.

Posebno oduševljenje na skupu izazvalo je obraćanje Faruka Džafića, dokazanog borca za Raince Gornje i mladog čovjeka koji se prvi put nalazi na nekoj listi. Faruk je pozvao svoje komšije i prijatelje da pruže snažnu podršku SDP-u na predstojećim izborima, jer ovo nisu izbori samo za Skupštine i Parlamente, ovo su izbori u kojima se odlučuje o ostanku i opstanku države Bosne i Hercegovine. Naglasio je da je jedino SDP snaga kojom ova zemlja može ići naprijed i da jedino SDP može napraviti Zemlju za sve nas, zemlju za sve njene građane.

Dževad Hadžić je iskazao veliku zahvalnost mještanima Rainaca Gornjih na podršci koju godinama ukazuju SDP-u, ali i konstatovao da su kandidati SDP-a ove godine spoj mladosti i iskustva. Rekao je da kalesijski SDP na ove izbore izlazi sa čak četiri kandidata mlađa od 35 godina, što je još jedan od dokaza da mladi predstavljaju važan faktor u kalesijskom SDP-u.
Svi kandidati su isticali kandidaturu dr. Denisa Bećirovića za člana predsjedništva Bosne i Hercegovine, konstatujući da je SDP ponudio ubjedljivo najboljeg i najkompetentnijeg kandidata za ovu poziciju.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu