Damir Subašić

Rođen 27.06.1976 godine u Gradačcu.Živi  i radi  u  općini Odžak. Osnovnu  školu  završio  u  Odžaku. Srednju  Elektrotehničku  školu  završio u  općini Vukosavlje-zvanje  Elektrotehničar energetike. Član  SDP BiH od  1999 godine. Aktivan  sam  član  SDP BiH Odžak od 2002  godine. Trenutno sam  član  općinskog  odbora SDP BiH Odžak   kao i  kantonalnog  odbora  SDP BiH PK. Od  2004-2009  godine  obnašao  dužnost  predsjednika FOM-a  SDP BiH PK.Zaposlen  u  SDP BiH od  2011 godine  kao tehnički  sekretar KO SDP BiH PK. Oženjen sam   otac  dvoje  djece. Na  zadnjim općinskim  izborima 2016  godine  dobio sam  povjerenje  građana općine Odžak te  sam izabran u  Općinsko vijeće  Odžak  ispred SDP BiH.