Damir Memić

Rođen 1983.godine u Zenicu. U Zavidovićima završio Prvu osnovnu školu i Gimnaziju. Završio je Filozofski fakultet, odsjek historija i stiče zvanje profesora historije. Godine 2011. upisuje magisterij na Pravnom fakultetu koji uspješno završava 2016.godine i stiče zvanje magistra prava. Zaposlen je u Gimnaziji „Rizah Odžečkić“ u Zavidovićima. Kao igrač nastupao je za rukometne klubove „Krivaja“ Zavidovići i „Sloboda“ Tuzla. Trenutno obnaša dužnost trenera prve ekipe Ženskog rukometnog kluba „Krivaja“ koja se takmiči u premijer ligi. Kao aktuelni vijećnik zalagat će se za ravnomjeran razvoj grada i sela, otvaranje novih radnih mjesta, bolji položaj mladih, te povećanje transfera za kulturu i sport.