Vojin Mijatović

Dačiću, osim što loše pevate Miljacku, uradite nešto konkretno za BiH i njene građane!

OTVORENO PISMO IVICI DAČIĆU, MINISTRU SPOLJNIH POSLOVI REPUBLIKE SRBIJE

Poštovani,

Gospodine Dačić, na početku želim vam dobrodšlicu u Bosnu i Hercegovinu, zemlju dobrih ljudi, zemlju čestitih ljudi, zemlju koja želi dobro svim svojim komšijama kao i svim ostalim zemljama u čitavom svetu.

Bosna i Hercegovina je suverena država sastavljena od dva Entiteta i Distrikta Brčko.

Bosna i Hercegovina kao takva vodi suverenu spoljnu politiku i tako će ostati za vjek vjekova.

Ja sam Vojin Mijatović Srbin i Bosanac iz Banja Luke ovde rođen i ne planiram ići iz svoje države Bosne i Hercegovine.

Gospodine Dačić, vaše u najmanju ruku neozbiljne i nekorektne izjave vređaju lično mene kao i svakog normalnog čoveka koji živi u ovoj državi.

Dolazite kao drag gost i komšija, ali vam to ne daje za pravo da nas vređate, da pravite nemir u našoj zemlji, i da zbog političkih problema sa kojima se nažalost Srbija suočava, iste prenosite na našu zemlju.

Gospodine Dačić, potpuno sam svestan problema sa kojim se Srbija suočava kada je u pitanju status Kosova, i siguran sam da bi svako iz Bosne i Hercegovine učinio sve da pomogne da se isti reši što bezbolnije i brže, ali je to teret sa kojim se Srbija realno suočava i koji će morati sama da reši.

Vi ste gospodine Dačić, iskusan političar i umesto što po belom svetu pevate Miljacku i to jako loše, uradite nešto za Bosnu i Hercegovinu. Uradite nešto na konačnom pomirenju u ovoj zemlji.

Gospodine Dačić, vaša obaveza je mngo veća u odnosu na ostale političare iz Srbije, jer ste bili jedan od najbližih saradnika Slobodana Miloševića koji je učinio mnoge katastrofalne stvari Bosni i Hercegovini.

Evo pitam Vas javno šta ste uradili da sprečite neke od tih stvari 90-ih godina, NIŠTA gospodine Dačić.

Zbog te vaše politike su izgubili živote na desetine hiljada Bosšnjaka i Hrvata samo zato što nisi bili Srbi, a ne puno manje Srba koji su se borili dok su vaši kriminalni eksponenti švercovali naftu, cigarete, brašno …. i bogatili se na ljudskim glavama.

Umesto da dođete u Bosnu i Hercegovinu kao prijatelj, da posetite mesta stradanja sva tri naroda, poklonite se žrtvama, vi dolazite kao jeftini kabadahija i širite nemir.

SRAM da Vas bude gospodine Dačiću.

Da vam stvar bude jasna i da nemate dilema ja sam Srbin ali i Bosnac, Srbiju i srpski narod volim i postujem, ali isto tako volim svoju državu Bosnu i Hercegovinu i svakog čoveka od Jadrana do Save, odf Drine do Une.

Ovo je moja država ja nemam rezervnu. Moja pokojna majka je sahranjena u Beogradu i deo mene je sigurno tamo, ali svi ostali moji preci su sahranjeni u Bosni i Hercegvoini, i ne planiram nikad ali nikad da napustim svoju dedovinu, svoju domovinu, jer moja duša je ovde u Bosni i Hercegovini.

Gospodine Dačić, mnoge dobre stvari se dešavaju u Srbiji i smatram da je za to zaslužan isključivo gospodin Vučić.

Sa mnogim njegovim stavovima se ne slažem ali poštujem šta radi za Republiku Srbiju. Vi ste gospodine Dačiću samo kineski privezak koji ne znam zbog čega gospodin Vučić nosi.

Vi predstavljate nastavak jedene katastrofalne politike Slobodana Miloševića, koje se kao Srbin stidim.

Vi, gospodin Dodik i slični politički destruktivci ste samo faktor nemira i destabilizacije kako našim zemljama tako i regionu.
Uveren sam da je gospodin Vučić toga svestan i da ćete se vrlo brzo naći tamo gde vam je obojici mesto, vam politike naših zemalja i regiona.

Na kraju pošto ste loš političar i loš pevač, pokušajte biti barem bolji čovek pa ne unosite više nemir ni u Bosni i Hercegovini ni u Republici Srbiji.

S poštovanjem,

Vojin Mijatović


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu