Vojin Mijatović za Face TV

Da Sebija proda svoje skupe torbe imali bi za respiratore

“Zašto šute doktori, zašto ne kažu da je Seka gospodar života i smrti u Sarajevu?”, rekao je potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović koji je sinoć bio gost “Centralnog dnevnika sa Senadom Hadžifejzovićem” na Face TV-u.

“Vidjeli ste onoga u Mostaru kome je korona ušla sazada, vidjeli ste onoga u Banjoj Luci koji se zahvaljuje medijima što su obezbijedili da korona uđe u svaku kuću, vidjeli smo gospođu i caricu Sarajeva, koja samo da proda svoje Louis Vuitton torbe, svaki stan u Sarajevu imao bi respirator. To je stanje u BiH i u društvu, nažalost”, rekao je Mijatović.

On je kazao “neka me nazivaju četnikom i balijom, neću da šutim: Ja sam za radikalan pristup, ja bih na ulici poveo narod protiv diktatora, oni neće mirno otići s vlasti! Izbori neće biti samo ako spremaju “mostarizaciju” BiH!

“Njih trojica imaju tri privatne države! Dodik kopira, loše, Orbana, sam donosi odluke, on odlučuje o svemu! Čuj, 35 miliona maraka za garažu a čekaju ruskog “tamića” da im prska ulice!”, kazao je Mijatović.

Ovo su još neke od njegovih izjava:

– Američki ambasador hvali plemenske poglavice i šefove političkih kartela jer su se privatno dogovorili kako da podijele kredit MMF-a!!! Gdje su državne institucije! Zašto Amerika stoji iza ovih šefova kartela?

– Čović je kao jež,kada ga napadnu on se skupi! Čoviću će na nos izaći Plenković i Milanović! Pazite :OHR koji treba da nam čuva državu, traži od te države da zaštiti OHR od Dodika a onda ih Komšić brani od Dodika?! Radončić i Komšić pristali da budu privjesci SDA, ne pitaju se ni za šta!

– Onaj Vulin? Nije Srbin (ja) napao Srbina već je čovjek napao idiota Vulina! On će braniti RS a nije služio vojsku?! Vlast već 25 godina ima socijalnu distance od naroda!