SDP BiH
KO SDP BiH Tuzla

Da li su kadrovi SDA iznad zakona?

Posljednja sjednica Skupštine TK potvrdila je da u zakonodavnom organu Tuzlanskog kantona, nažalost, ne postoje snage koje su se spremne suprostaviti kriminalu i korupciji.

Skupštinska većina nije podržala Inicijativu Kluba SDP-a za smjenom ministra MUP-a Huseina Topčagića, iako je na samoj sjednici premijer Vlade TK Bego Gutić potvrdio činjenice koje je Klub SDP-a naveo u Inicijativi. Gutić je čak otišao korak dalje i na sjednici upoznao poslanike i javnost o novim detaljima koji se odnose na očigledno kršenje zakonskih propisa od strane ministra Topčagića.

Nažalost, sve to nije bilo dovoljno poslanicima SDA i njihovim koalicionim partnerima da se izdignu iznad uskostranačkih interesa i otvoreno upuste u borbu protiv kriminala i korupcije u Tuzlanskom kantonu, bez obzira o kome se radi.

Želimo javno upitati poslanike skupštinske većine: „kakvu su poruku poslali građanima spašavanjam stranačkog „vojnika“ Topčagića? Da li je to poruka da su kadrovi SDA iznad zakona, da mogu nekažnjeno sudjelovati u kriminalu i korupciji? Da li će nakon ovakvog ishoda, ohrabreni izostankom reakcije, Topčagić i slični nastaviti sa težim oblicima kršenja zakona? Ko može zaštiti obične građane od ovakve vlasti, čiji se visoki dužnosnici međusobno optužuju za kriminal, korupciju, nepotizam, netransparentnost u radu“…?
Uvjereni smo da su građani, zbog bahatog ponašanja moćnika vladajuće SDA i njihovih „satelita“, koji se izdižu iznad zakona, izgubili povjerenje u pravedno društvo i da zbog toga masovno napuštaju Bosnu i Hercegovinu odlazeći u zemlje gdje zakoni za sve podjednako vrijede, bez obzira o kome se radi.

Pozivamo Tužilaštvo TK-a da poduzme potrebne radnje i istraži navode iz pisama premijera Gutića, ministra Topčagića i ostalih visokopozicioniranih kadrova SDA Tuzlanskog kantona, a građane da se suprostave politikama stranaka čiji se kadrovi dovode u vezu, podržavaju ili direktno učestvuju u aktivnostima koje imaju elemenata kriminala i korupcije.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu