Da li je realizovana inicijativa o korištenju službenih vozila?

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović podnio je poslaničku inicijativu tražeći odgovor na pitanje da li je i na koji način realizovana obaveza Vijeća ministara BiH koju je utvrdio Predstavnički dom Parlamentrane skupštine BiH, a koja se odnosi na dopunu Pravilnika o uslovima nabavke i načinu korištenja službenih vozila u institucijama Bosne i Hercegovine.

Magazinović podsjeća da je Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH na sjednici održanoj 16. januara ove godine usvojio inicijativu kojom se Vijeće ministara BiH obavezuje da u roku od 30 dana donese dopunu Pravilnika o uslovima nabavke i načinu korištenja službenih vozila u institucijama Bosne i Hercegovine, na način da se propiše jasno označavanje službenih vozila naljepnicom ili na drugi odgovarajući način, kako bi učesnicima u saobraćaju, kao i građanima, bilo jasno vidljivo da se radi o službenom vozilu i kojoj instituciji pripada, a sve u svrhu sprečavanja zloupotreba korištenja.”

– Napominjem da je usvajanje ove inicijative ocijenjeno kao korak ka vraćanju povjerenja građana u institucije u kojima očigledno u pojedinim segmentima rada ne vlada red i zakon, te i kao jasna poruka svim drugim nivoima vlasti da se odluče na sličan korak – naveo je Magazinović u poslaničkoj inicijativi.