Da li je realizovana inicijativa o korištenju službenih vozila?

Magazinović podsjeća da je Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH na sjednici održanoj 16. januara ove godine usvojio inicijativu kojom se Vijeće ministara BiH obavezuje da u roku od 30 dana donese dopunu Pravilnika o uslovima nabavke i načinu korištenja službenih vozila

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović podnio je poslaničku inicijativu tražeći odgovor na pitanje da li je i na koji način realizovana obaveza Vijeća ministara BiH koju je utvrdio Predstavnički dom Parlamentrane skupštine BiH, a koja se odnosi na dopunu Pravilnika o uslovima nabavke i načinu korištenja službenih vozila u institucijama Bosne i Hercegovine.

Magazinović podsjeća da je Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH na sjednici održanoj 16. januara ove godine usvojio inicijativu kojom se Vijeće ministara BiH obavezuje da u roku od 30 dana donese dopunu Pravilnika o uslovima nabavke i načinu korištenja službenih vozila u institucijama Bosne i Hercegovine, na način da se propiše jasno označavanje službenih vozila naljepnicom ili na drugi odgovarajući način, kako bi učesnicima u saobraćaju, kao i građanima, bilo jasno vidljivo da se radi o službenom vozilu i kojoj instituciji pripada, a sve u svrhu sprečavanja zloupotreba korištenja.”

– Napominjem da je usvajanje ove inicijative ocijenjeno kao korak ka vraćanju povjerenja građana u institucije u kojima očigledno u pojedinim segmentima rada ne vlada red i zakon, te i kao jasna poruka svim drugim nivoima vlasti da se odluče na sličan korak – naveo je Magazinović u poslaničkoj inicijativi.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu