Nermin Nikšić

Čović stvara samostalnu paradiplomatsku mrežu

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić komentarisao je za Klix.ba najavu otvaranje predstavništva četiri kantona u Briselu ističući kako ne zna može li ga išta više iznenaditi od HDZ-a BiH i Dragana Čovića.
“Sve je to nastavak slabljenja institucija BiH i zaista bi iznenađenje bilo da Čović uradi nešto da jača institucije BiH i radi u korist svih građana, a na šta se obavezao polažući zakletvu kao član Predsjedništva BiH. Posebno je zabrinjavajuće da ove aktivnosti imaju podršku zvaničnih vlasti Republike Hrvatske”, kazao je Nikšić.

On smatra da očito Čoviću i HDZ-u nije dovoljno što su im SDA i SNSD osigurali kantonalni veto u mehanizmu koordinacije sa EU pa sad hoće da ima samostalnu paradiplomatsku mrežu.

“Naravno da ovo predstavlja pokušaj osnivanja nekakve diplomatske mreže trećeg entiteta. No, kako neće biti ništa ni od trećeg entiteta,tako neće biti ništa ni od te nekakve diplomatske mreže”, rekao je Nikšić.

Zaključio je kako je siguran da će građani u oktobru ovakve politike ne samo poslati u opoziciju, već u prošlost kojoj pripadaju.

klix.ba

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.