Aner Žuljević

Čović je zvaničnicima EU ponudio paranoidnu fantaziju o prijetnji uspostave islamskog halifata

Aner Žuljević, delegat Socijaldemokratske partije BiH u Domu naroda federalnog Parlamenta, naveo je kako je zanimljivo da je Dragan Čović evropskim zvaničnicima u Briselu priču o stvaranju islamske države u BiH predstavio skoro u isto vrijeme nakon rezolucije Skupštine u Kantonu 10, kojom se negiraju presude Haškog suda za ratne zločine i izražava navodna bojazan od formiranja “islamskog halifata”.

„Čovićeve najave o mobilizaciji hrvatskog naroda služe samo za zastrašivanje naivnih i ucjenjivanje njegovih političkih partnera, kako bi zaustavili procese koji idu u smjeru jačanja BiH i njenih institucija.

Umjesto odgovora na pitanje koje mu je u Briselu zasigurno bilo postavljeno, a to je pitanje implementacije presuda Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu u slučajevima “Sejdić-Finci”, “Zornić” i “Pilav”, Čović je međunarodnim zvaničnicima pokušao “prodati” vlastite nazadne teorije.
Na pitanje nepriznavanja Ustavom zagarantovane konstitutivnosti Srba, te ravnopravne upotrebe srpskog i bosanskog jezika u kantonima kojim on vlada, Čović je zvaničnicima EU ponudio paranoidnu fantaziju o prijetnji uspostave islamskog halifata.

Nastavak segregacijske politike, koju je Dragan Čović vješto umotao u celofan ugroženosti hrvatskog naroda u BiH i pokušao je prodati u Briselu evropskim zvaničnicima, samo je dodatni dokaz koliko Čović i njegov HDZ ne odustaju od priče o trećem entitetu.

Evidentno je kako HDZ i Dragan Čović, što zbog nervoze zbog kandidature Željka Komšića, što zbog odbijanja njihovog apsurdnog prijedloga izmjena Izbornog zakona BiH, sada dodatno žele zakomplikovati situaciju u BiH, izmišljajući vještačke sukobe sa svima koji se ne slažu sa njihovim namjerama.

Nas, u SDP-u BiH, ne brinu Čovićevi šizofreni ispadi bez pokrića. Brine nas jedino što takvim istupima Čović, Izetbegović i družina srozavaju i ono malo ugleda koji naša država uživa u međunarodnim okvirima.

Nismo morali dugo iščekivati Izetbegovićev “patriotski” protivnapad kojim je još jedan izrežirani i dogovoreni predizborni “sukob” SDA i HDZ BiH dobio svoj epilog. U međuvremenu, građani i dalje plaćaju “akcizne” cijene goriva uz očekivani porast cijene svega ostaloga, a budući penzioneri očekuju za tridesetak posto niže penzije“, navodi u svojoj izjavi Žuljević.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu