Travnik

Članovima SDP BiH iz Srednjobosanskog kantona predstavljen Program rada za 2015. godinu

Članovima prezentiran Programa rada SDP BiH za 2015. godinu, u sklopu kojeg je predstavljena implementacija sistema Jedan član-jedan glas, reevidencija članstva i uvođenje nove baze članskih podataka i elektronskih članskih kartica.

Slika

Sinoć je u prepunoj sali Općine Travnik održan sastanak kantonalnih i opštinskih odbora Srednjobosanskog kantona Socijaldemokratske partije BiH, na kojem je članovima prezentiran Programa rada SDP BiH za 2015. godinu, u sklopu kojeg je predstavljena implementacija sistema Jedan član-jedan glas, reevidencija članstva i uvođenje nove baze članskih podataka i elektronskih članskih kartica.

Okupljenim članovima iz svih dijelova SBK Program rada predstavio je generalni sekretar Irfan Čengić, koji je u prezentaciji naglasio da mnogi nisu vjerovali da će SDP krenuti u realizaciju sistema Jedan član-jedan glas.

„Međutim, novo rukovodstvo partije sa Nerminom Nikšićem na čelu, dokazalo je svoju ozbiljnost u ovim namjerama, a implementaciji ovog sistema bliže smo svaki dan. Ovakvi pomaci u demokratizaciji partije su već izazvali brojne pozitivne reakcije našeg članstva, što dokazuje da smo na pravom putu. Isto tako, novi formulari za reevidenciju članstva u sebi sadrže mnogo više podataka, pogotovo onih vezanih za podatke o školovanju i radnom iskustvu naših članova, kako bi se ti podaci što bolje iskoristili za buduću kadrovsku politiku partije“, istaknuo je Čengić.

Okupljenima su se obratili i potpredsjednici SDP BiH Zukan Helez i Zekerijah Osmić te članovi predsjedništva SDP BiH Svetozar Pudarić i Munib Husejnagić.

„U SDP-u Srednjobosankog kantona nema izdajnika i nema prelazaka u druge stranke. To je i logično, jer SDP BiH nikada neće nestati, kao što će nestati drugih stranaka i kao što je ih je već nestalo. Radimo na pripremama za lokalne izbore i pripremamo mnoga iznenađenja u vidu kandidata za načelnike, što će, sasvim sam siguran, naići na pozitivan odjek kod naših birača i simpatizera“, rekao je Helez.

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić je u svom govoru naglasio kako je promocija demokratizacije partije na terenu jedan od njegovih prioriteta tokom ovog mandata.

„Samo tako ćemo članstvu dokazati da svi planovi koje imamo neće ostati samo na obećanjima, nego će postati konkretna djela vidljiva u svim dijelovima BiH, u kojima djeluje SDP. Međutim, da bi uspjeli u namjerama koje imamo, potrebno nam je što više povjerenja među nama“, naglasio je Nikšić.

Bitno je naglasiti da su, kao i na ranijim sastancima u Mostaru i Sarajevu, prisutni članovi aktivno učestvovali u održavanju sastanka, bilo da se radilo o sugestijama ili pitanjima za članove rukovodstva SDP BiH.

Centar za informisanje SDP BiH

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.