Sastanak u Živinicama

Članovi i vijećnici SUND BiH pristupili Socijaldemokratskoj partiji BiH

U prostorijama Gradske organizacije Socijaldemokratske partije BiH Živinice održan je sastanak delegacije SDP BiH sa predstavnicima Stranke udruženih nezavisnih demokrata BIH (SUND BIH).

Na sastanku je zvanično dogovoreno da SUND BiH u punom kapacitetu, sa svojim članstvom i vijećnicima, pristupa SDP-u BiH, što će značajno pomoći daljem jačanju SDP-a na području Tuzlanskog kantona. Na sastanku je data puna podrška SDP-u na putu okupljanja lijevih i građanski orijentiranih političkih subjekata u BIH, istinski opredijeljenih suprotstavljanju rastućem nacionalizmu, antidržavnom djelovanju i općoj apatiji u društvu.

Ovom prilikom je još jednom potvrđeno da je SDP BiH, kao najstarija politička partija lijeve orijentacije, uvijek otvarala vrata svima onima koji su spremni graditi bolju državu Bosnu i Hercegovinu na principima slobode, jednakosti, solidarnosti i antifašizma, te da će to činiti i u narednom periodu.

Sastanku su prisustvovali Elvir Karajbić, generalni sekretar SDP BiH, Dževad Hadžić, predsjednik KO SDP BIH Tuzla, Elvir Mahmuzić, sekretar KO SDP BIH Tuzla i Amila Hodžić, predsjednica GO SDP BIH Živinice, dok su SUND BiH predstavljali vijećnici u Gradskom vijeću Živinice Hamdija Numanović, predsjednik SUND BIH, Hajrudin Kozarević i Nedim Mahmutović, koji će pristupiti Klubu vijećnika SDP-a u GV Živinice.