Četvorka: Tražimo hitnu sjednicu Skupštine KS zbog epidemiološke situacije

Opoziciona koalicija u Kantonu Sarajevo – Narod i pravda, Socijaldemokratska partija, Naša stranka i Nezavisna bosanskohercegovačka lista traže hitnu sjednicu kantonalne Skupštine zbog, kako su naveli, pogoršane epidemiološke situacije.

“S obzirom na današnje alarmantne podatke o broju zaraženih u KS u posljednja 24 sata od koronavirusa koji se nažalost konstantno povećava iz dana u dan tražimo hitno održavanje sjednice Skupštine na kojoj bi se građani informisali o trenutnom stanju kao i razmotrile mjere za prevazilaženje tj poboljšanje stanja. Zasjedanje Skupštine Kantona kao zakonodavnog organa je po hitnoj proceduri neophodno zbog činjenice da je Kanton bez Ministra zdravstva, da put pacijenta nije do kraja objelodanjen javnosti niti je građanima dostupan. Hitne sjednice smo do sada zakazivali i održavali, koliko toliko na vrijeme”, naveli su.

Smatraju da je trenutna situacija, kako su saopćili, crveni alarm.

“Na hitnoj sjednici neophodno razmotriti informaciju Vlade, kriznog štaba i civilne zaštite sa prijedlogom mjera za suzbijanje širenja pandemije. Poslednji podaci o broju zaraženih su alarmantni, u jednom danu više od 150 oboljelih uz činjenicu da je ionako oslabljen, nedovoljno organizovan i nefunkcionalan zdravstveni sistem na izmaku sa svojim kapacitetima, od nas zastupnika Skupštine zahtjeva odgovornost koju bi pokazali i održavanjem hitne sjednice kako bi — dodatno kao zakonodavni organ dali smjernice i pomogli Vladi i kriznom štabu u suzbijanju povećanja broja oboljelih od koronavirusa”, saopćila je “četvorka”.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu