Forum žena OO SDP BH Ilidža

Čestitke novom životu u porodici i zajednici

U povodu obilježavanja Međunarodnih dana života, Forum žena OO SDP BH Ilidža je organizirao posjete svim porodiljama koje su u vremenu od 1. do 07. februara, donijele novi život i radost u porodicu i obogatile širu zajednicu.U tih sedam dana, bez ikakve najave, zakucali smo na vrata 15 kuća, u deset mjesnih zajednica, kazavši da smo obradovani saznanjem rađanja novog života u kući, porodici i zajednici, te da u to ime želimo čestitati porodilji, uručivanjem SDP-ove crvene ruže.

Naše posjete su primane sa iznenađenjem, ali ispraćane sa osmjehom i velikom zahvalnošću na pažnji u prvim danima nakon poroda.

Samo u jednom slučaju, porodilju nismo zatekli u kući, ali je ruža ostavljena pred vratima. Poslije našeg telefonskog poziva, uslijedili su izrazi zadovoljstva, što ipak neko misli na one koji donose nove živote.