KO SDP USK

Čestitka za Dan žena

„Poštovane sugrađanke,

Međunarodni dan žena obilježava se kao spomen na sve odlučne i hrabre žene koje su se kroz istoriju ustrajno i nesebično borile za poboljšanje položaja žena u društvu, na njihovu težnju prema ostvarenju elementarnih ljudskih prava koja bi u svakoj civiliziranoj i osviještenoj sredini jednako i bez iznimke morala pripadati ženama kao i muškarcima.

Danas, iako živimo u vremenu u kojem žene ravnopravno sudjeluju u svim segmentima društva, gotovo svakodnevno svjedočimo primjerima kršenja prava žena. I upravo to je razlog zbog kojeg moramo ustrajati na podizanju svijesti o iznimno važnoj ulozi žene u društvu, nastojeći da sve ono što je o pravima žena u zakonima zapisano u cijelosti zaživi i postane stvarnom, neopozivom društvenom tekovinom.

U to ime, povodom dana koji slavi vašu hrabrost, odlučnost, i ustrajnost u borbi za političku, društvenu, ekonomsku i socijalnu ravnopravnost, upućujem vam iskrene čestitke. „
Hajrudin dr Havić