KO SDP USK

Čestitka za Dan žena

„Poštovane sugrađanke,

Međunarodni dan žena obilježava se kao spomen na sve odlučne i hrabre žene koje su se kroz istoriju ustrajno i nesebično borile za poboljšanje položaja žena u društvu, na njihovu težnju prema ostvarenju elementarnih ljudskih prava koja bi u svakoj civiliziranoj i osviještenoj sredini jednako i bez iznimke morala pripadati ženama kao i muškarcima.

Danas, iako živimo u vremenu u kojem žene ravnopravno sudjeluju u svim segmentima društva, gotovo svakodnevno svjedočimo primjerima kršenja prava žena. I upravo to je razlog zbog kojeg moramo ustrajati na podizanju svijesti o iznimno važnoj ulozi žene u društvu, nastojeći da sve ono što je o pravima žena u zakonima zapisano u cijelosti zaživi i postane stvarnom, neopozivom društvenom tekovinom.

U to ime, povodom dana koji slavi vašu hrabrost, odlučnost, i ustrajnost u borbi za političku, društvenu, ekonomsku i socijalnu ravnopravnost, upućujem vam iskrene čestitke. „
Hajrudin dr Havić


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu