KO SDP USK

Čestitka povodom Dana nezavisnosti

Predsjednik Kantonalne organizacije Hajrudin dr Havić, povodom obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, u ime Kantonalne organizacije SDP BiH Unsko-sanskog kantona i svoje lično ime, građanima BiH uputio je čestitku:

“Građani Bosne i Hercegovine prije dvadeset i osam godina odgovarajući na referendumsko pitanje: „Da li ste zato da BiH bude nezavisna država svih njenih građana i ravnopravnih naroda?“, opredijelili su se za očuvanje višestoljetnog kontinuiteta i pravo na postojanje Bosne i Hercegovine kao nezavisne, suverene i jedinstvene države.

Mi, Bosanci i Hercegovci nismo i ne smijemo zaboraviti četvorogodišnju agresiju i strahote počinjene u ime onih koji su htjeli da Bosna i Hercegovina nestane. Nismo i ne smijemo zaboraviti žrtve pale u borbi za očuvanje njene suverenosti i nezavisnosti!

Ali ne smijemo zaboraviti da ni dvadeset osam godina kasnije, ta borba još nije završena. I upravo zato ne smijemo dozvoliti današnjim sljedbenicima istih politika koje su tada bojkotovale referendum, da podcjenjuju i omalovažavaju Dan nezavisnosti kao legitiman državni praznik i da opet pričaju priče o podjelama ove zemlje i njenih građana.

Bosnu i Hercegovnu niko neće dijeliti. Nikada. Bosna i Hercegovina je bila i biće država svih njenih građana!

U tom duhu, svim Bosancima i Hercegovcima koje veže zajednička ideja o jednakopravnosti i slobodi, promicanje vrijednosti zajedništva, put pomirenja i povjerenja, prihvatanje naših razlika kao trajnog bogatstva i čvrstog temelja za izgradnju sretnije budućnosti za sve nas, koji ovu zemlju vole svim srcem i koji će istrajati u borbi za njenu jedinstvenost,
čestitam 1.mart, Dan nezavisnosti!“

Predsjednik KO SDP BiH USK
Havić dr Hajrudin, s.r.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu