Lana Prlić

Čestitam Senki Marić na nagradi “Meša Selimović”

Lana Prlić, potpredsjednica SDP BiH, čestitala je mostarskoj spisateljici Senki Marić nedavno dobijenu prestižnu književnu nagradu “Meša Selimović”.

„Sretna sam i ponosna da je naša Mostarka Senka Marić osvojila jednu tako prestižnu književnu nagradu.

“Kintsugi tijela” najbolji je roman objavljen u prošloj godini na govornom prostoru BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore, a autorici ovog djela, našoj Mostarki Senki Marić je u Tuzli dodijeljena prestižna književna nagrada “Meša Selimović”.

Ovim putem joj želim iskreno čestitati što je postala ambasador Mostara i žena koja je kroz pisanje ovog djela, progovorila glasovima hiljada žena koje je bolest bacila u surovu dramu izolacije, patnje i ostavljenosti, ali i o borbi s patrijarhalnim okruženjem koje bolest još uvijek doživljava kao sramotu“, navela je Prlić.

Odluku o najboljem spisateljskom ostvarenju objavljenom u prošloj godini donio je žiri kojeg je činio predsjednik Mile Stojić te članovi Faruk Šehić, Andrej Nikolaidis, Robert Perišić i Vladimir Arsenić.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu