Lana Prlić

Čestitam Senki Marić na nagradi “Meša Selimović”

Lana Prlić, potpredsjednica SDP BiH, čestitala je mostarskoj spisateljici Senki Marić nedavno dobijenu prestižnu književnu nagradu “Meša Selimović”.

„Sretna sam i ponosna da je naša Mostarka Senka Marić osvojila jednu tako prestižnu književnu nagradu.

“Kintsugi tijela” najbolji je roman objavljen u prošloj godini na govornom prostoru BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore, a autorici ovog djela, našoj Mostarki Senki Marić je u Tuzli dodijeljena prestižna književna nagrada “Meša Selimović”.

Ovim putem joj želim iskreno čestitati što je postala ambasador Mostara i žena koja je kroz pisanje ovog djela, progovorila glasovima hiljada žena koje je bolest bacila u surovu dramu izolacije, patnje i ostavljenosti, ali i o borbi s patrijarhalnim okruženjem koje bolest još uvijek doživljava kao sramotu“, navela je Prlić.

Odluku o najboljem spisateljskom ostvarenju objavljenom u prošloj godini donio je žiri kojeg je činio predsjednik Mile Stojić te članovi Faruk Šehić, Andrej Nikolaidis, Robert Perišić i Vladimir Arsenić.