Centralna izborna komisija SDP BIH utvrdila konačne rezultate za predsjednika SDP BiH

Centralna izborna komisija Socijaldemokratske partije BiH želi još jednom zahvaliti svim članicama i članovima što su iskoristili svoje biračko pravo i sa izlaznošću više od 80 posto pokazali da je SDP istinski lider demokratizacije izbornih procesa u Bosni i Hercegovini.

Želimo iskoristiti priliku da se zahvalimo svim članovima regionalnih, kantonalnih i općinskih izbornih komisija i biračkih odbora, koji su svojim radom omogućili da dan izbora protekne bez ozbiljnog narušavanja izbornog procesa.

CIK SDP BiH je na sjednici održanoj 28. maja utvrdio konačne rezultate za predsjednika Socijaldemokratske partije BiH.

Rezultati su:

– Delić Edin 8.423 glasa, tj. 37,32 posto
– Nikšić Nermin 13.039 glasova, tj. 57,78 posto
– Pudarić Svetozar 1.107 glasova, tj. 4,91 posto

CIK SDP BiH zahvaljuje svim kandidatima što su omogućili da članice i članovi imaju pravo izbora, te čestita i želi sreću u budućem radu novoizabranom predsjedniku.

S obzirom da rezultati sa glasačkih mjesta, za koje su uloženi prigovori, ne mogu uticati na rezultat, CIK SDP BiH je odlučio da sve navode iz istih ugradi u vlastiti izvještaj o provedenim izborima, koji će biti dostavljen organima SDP BiH.

Također, CIK SDP BiH će, u skladu sa analizom protekle kampanje, dostaviti i sve ostale preporuke, a posebno za iskustva korištenja društvenih mreža.

Želimo se zahvaliti medijima, koji su nam omogućili promociju kandidata i izbornog procesa unutar SDP BiH.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu