Čengić: Za SDP su Konaković i SDA jedno te isto

Čengić je rekao da će organi Kantonalnog odbora SDP-a BiH u Kantonu Sarajevu odlučiti da li će podržati smjenu Konakovića sa mjesta predsjednika Vlade KS ukoliko se takav prijedlog nađe na dnevnom redu Skupštine KS.

On ističe da su Konaković i SDA za njih jedno te isto i da su ranije jasno govorili šta misle o politici SDA i Vlade Kantona Sarajevo. Čengić smatra da su problemi na relaciji Konaković-SDA nastali zbog unutarstranačkih borbi i jer nisu mogli riješiti određene tendere.

Podsjećamo, Stranka demokratske akcije već je zatražila od premijera Kantona Sarajevo da podnese ostavku. Kako kažu, na općim izborima 2014. godine birači su ukazali povjerenje SDA, a na Konakoviću.

“Ako je imalo principijelan to mu ne bi trebao biti problem, jer je i sam rekao da je protiv stranačkog izbora kadrova”, naveli su iz SDA.

Izvor: Klix

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu