Čengić: Usvojite Zakon o roditeljima njegovateljima

Zastupnik Socijaldemokratske partije BiH u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Irfan Čengić uputio je pismo delegatima u Domu naroda Parlamenta FBiH sa urgencijom za usvajanje zakona o roditeljima njegovateljima.

Predlagač ovog zakona je zastupnik Čengić, na inicijativu Udruženja “Dajte nam šansu”, te je Nacrt zakona usvojen na Predstavničkom domu 28. februara 2019. godine.

“Vidjeli smo situaciju oko Zavoda Pazarić, jedno od sistemskih rješenja ovog problema je upravo zakon o roditeljima njegovateljima, koji stoji na čekanju u Domu naroda PFBiH”, kaže zastupnik Čengić.

On je u pismu delegatima Doma naroda iste pozvao da hitno usvoje nacrt ovog zakona, kako bi se u nastavila parlamentarna procedura.

Irfan Čengić smatra da država treba omogućiti djeci sa invaliditetom da odrastaju u svojoj porodici, kao što su to omogućile zemlje u regionu i Evropi.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu