Generalni sekretar SDP BiH

Čengić: Učenici moraju dobiti besplatne udžbenike.

Danas se učenici vraćaju u školske klupe, u obrazovnom sistemu koji ih razdvaja i koji im nije osigurao kvalitetne uslove za razvoj, a njihovim učiteljima uslove za dostojanstven rad i život od svog rada.

“U narednom mandatu moramo osigurati besplatne udžbenike za svu našu djecu u osnovnim školama. Nedopustivo je da se kupovina udžbenika posmatra kao trošak, to je investicija u buduće generacije” istakao je Generalni sekretar SDP BiH, Irfan Čengić.

U “Planu 10” jedan od ključnih projekata SDP BiH jeste uspostavljanje sistema besplatnih udžbenika za sve učenike u osnovnim školama.

U prethodnom mandatu dok je ministarstvo obrazovanja i nauke vodio Damir Mašić osigurani su udžbenici za sve prvačiće, a i za svu djecu iz socijalno ugroženih porodica. Nakon dolaska nove Vlade FBiH ovi programi su ukinuti što jasno pokazuje njihov odnos prema ulaganju u buduće generacije.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.