Čengić: U infrastrukturu u Starom Gradu uloženo 1.029.000 KM

Kako bi se olakšao svakodnevni život građana i poboljšala lokalna infrastruktura, Općina Stari Grad Sarajevo u proteklom periodu uložila je značajna sredstva u putnu i vodovodnu infrastrukturu. Irfan Čengić, zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća Stari Grad i Generalni sekretar SDP BiH, ističe zadovoljstvo što je učestvovao u ovom procesu kao aktivista i kao vijećnik.

„Prije nekoliko godina zajedno s drugim aktivistima SDP BiH skupljao sam potpise za rekonstrukciju ulica Sedrenik, Sarajevskih gazija, Hladivode, Baruthana i Konak. Ovih dana završena je rekonstrukcija svih pet ulica i zaista mi je drago da su građani dobili odgovarajuću infrastrukturu, te da se pokazalo kako se upornim zalaganjem može doći do željenih rezultata.

Općina Stari Grad je u rekonstrukciju infrastrukture, asfaltiranje ulica, zamjenu vodovodne i kanalizacione mreže uložila 1.029.000 KM. Sve vrijeme smo se zalagali i insistirali da se novac uloži tamo gdje je to bilo najprioritetnije“, ističe Čengić.

Dodaje i kako su u toku i brojne druge aktivnosti koje čekaju na svoju realizaciju, te kako Kanton ne smije i dalje preskakati ovu sarajevsku Općinu.

„Još od 2011. godine i obnove šina na potezu od Vijećnice prema zapadu, Kanton Sarajevo nije imao niti jednu ozbiljniju infrastrukturnu investiciju na teritoriji naše Općine. Nedopustivo je da Stari Grad kao nosilac najvećeg turističkog potencijala i kao daleko najposjećeniji dio grada, biva ovako ignorisan od Vlade Kantona Sarajevo. Niko nas ne može ubijediti da ključni razlog ovakvog odnosa nije to što smo jedina sarajevska općina u kojoj SDA ne čini lokalnu vlast“, naglašava Čengić.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu