SDP BiH
Generalni sekretar SDP BiH

Čengić: SDP BiH bilježi stalni rast članstva i taj broj iznosi 41.080

U godini koju smo ispratili, porodica Socijaldemokratske partije BiH narasla je na 41.080 članova. Najveći rast članova se desio u OO SDP BiH Lukavac, dok je najveći procentualni rast zabilježen u Gradskom odboru Banja Luka.

“Prije 3 godine smo uradili značajne unutarpartijske reforme uvođenjem sistema “1 član – 1 glas“ koje su dale rezultata i vratili povjerenje u SDP. Pozvali smo i druge političke partije da to urade i dopuste svojim članovima izbor rukovodstva ali oni to nisu učinili,” istakao je generalni sekretar SDP BiH, Irfan Čengić.

Generalni sekretar SDP BiH odgovorio je na pisanja i razne špekulacije medija bliskih vladajućim strankama oko novih članova u SDP-u. On je istakao, da je stanje u nekim strankama kojima smeta rast SDP-a, deset mjeseci prije izbora takvo da bi pola njihovih članova najradije prešlo u SDP BiH.

Za svakog dosadašnjeg i novog člana SDP BiH postoji centralni registar članova, to nije nikakva tajna, svaku informaciju novinari mogu provjeriti u press centru i nema nikakve potrebe da pogrešnim informacijama, iz samo njima znanih razloga, obmanjuju javnost i na taj način dovode u pitanje vlastiti kredibilitet.