Četiri godine Vlada FBiH ne provodi ove zakone

Čengić: Osigurati budžet za antikorupcione zakone

Zastupnik Socijaldemokratske partije BiH u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Irfan Čengić najavio je da će SDP podnijeti amandman na Budžet FBiH za 2019. godinu, kojim će tražiti da se osiguraju sredstva za provođenje Seta antikorupcionih zakona.

“Nebrojeno puta sam slušao premijera Fadila Novalića kako nas pred strancima bruka i govori da se Set antikorupcionih zakona ne provodi, jer nema prostorija u koje može smjestiti specijalne odjele Tužilaštva i Suda. Ova Vlada čak četiri godine odugovlači primjenu ovih zakona, koji su usvojeni za vrijeme dok je Vladu FBiH vodio SDP”, kaže Čengić.

Čengić naglašava da se to posebno odnosi na provođenje Zakona o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala, koji se trebao početi primjenjivati početkom 2015. godine!

„Pune četiri godine je Vlada opstruirala uspostavu Posebnih odjela Federalnog tužilaštva i Vrhovnog suda. SDP će prilikom usvajanja Budžeta predložiti amandman da se obezbjede sredstva za kupovinu ili izgradnju zgrade“, navodi Čengić i na kraju zaključuje kako je uvjeren da će i nova Vlada Kantona Sarajevo rado pomoći u pronalasku prostora ili zemljišta, kako bi Set antikorupcionih zakona konačno zaživio.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu