Vojin Mijatović

Čeka li Bosnu i Hercegovinu srbijanski izborni scenarij?

Srbijanski predsjednik i vođa Srpske napredne stranke (SNS) proglasio je u nedjelju navečer izbornu pobjedu na parlamentarnim izborima kazavši da je od oko 3,3 miliona izašlih birača SNS osvojio dva miliona glasova. Opozicija slavi bojkot! Ovakvu situaciju komentirao je Vojin Mijatović, potpredsjendik SDP-a i uporedio novonastalu situaciju sa BiH.

MIjatović je sa tezama odgovorio na pitanje zašto je Vučić ubjedljiivo pobijedio u Srbiji?

– Zato što se opozicijom zove svaka budala i to samo zato sto nije u skupštinskoj većini, a ne zato sto se ideološki razlikuje od vlasti ili nudi nešto drugačije!
– Zato što su i oni koji se zovu opozicijom toliko sujetni da ne mogu između sebe da se dogovore da zajedno nastupe, a smatraju da mogu državu da vode
– Zato sto je opozicionim liderima bitnija poslanička plata i lična promocija nego promjena stanja u zemlji
– Zato sto građanima treba ponuditi ono što ti možeš, a ne samo pričati kako vlast ne valja jer građani to znaju al nemaju alternativu!!!
– Zato sto građani biraju lidere pa makar se i ne slagali s njima a ne političke glumce i pajace
– Zato sto se za podršku naroda i vlast bori jako i iskreno, a ne čekati da podrška padne u krilo, samo zato sto su oni na vlasti loši!!!
– Idu u BiH izbori u novembru sve se ovo može isto dogoditi ukoliko se ne trgnemo, vremena je još jako malo!