Čajdin i Čolić učesnici regionalne konferencije „Balkan Round Table“

Mladi predstavnici socijaldemokrata iz zemalja Balkana proteklog vikenda su se okupili na višednevnoj konferenciji “Balkan Round Table” u Sarajevu, da bi razgovarali o političkim prilikama u zemljama regiona.

Socijaldemokratsku partiju Bosne i Hercegovine su predstavljali potpredsjednica Foruma mladih SDP BiH, Irhana Čajdin, i predsjednik Foruma mladih Kantonalne organizacije SDP BiH Tuzla, Armin Čolić.

„Etničke podjele, korupcija, iseljavanje mladih i siromaštvo zajednički su problem svih zemalja na Balkanu. Sve ovo je prouzrokovano događajima iz nemilih devedesetih i tranzicijom iz jednog političkog sistema u drugi. Ti problemi se neće riješiti sami od sebe i krajnje je vrijeme da svi preuzmemo dio odgovornosti ukoliko želimo bolje uslove za život“, izjavila je Čajdin.

„Kao mladi socijaldemokrati i borci za slobodu, jednakost i solidarnost iskoristit ćemo naše različitosti kao snagu koja će okupiti ljude oko ideje socijaldemokratije. Ljudi treba da razumiju da smo svi mi u suštini isti, da imamo zajedničke ciljeve i da ne predstavljamo opasnost jedni za druge kako nas nacionalisti pokušavaju uvjeriti“, rekao je Čolić.

Konferenciju su organizovali Forum mladih SDP BiH i IUSY (Internacionalna unija mladih socijalista), dok je ovim važnim međunarodnim projektom koordinisao član sekretarijata za međunarodnu saradnju Foruma mladih SDP BiH, Adnan Sobo.

„Ovo je definitivno jedna od najvažnijih i najvećih političkih konferencija u regiji i izuzetno nam je drago da smo uspješno organizovali događaj koji je od velikog značaja kako za Bosnu i Hercegovinu tako i za cijeli region“, rekao je Sobo.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu