SDP BiH
Organizacija SDP BiH Brčko distrikta BiH

Budžet Brčko distrikta BiH lista želja skupštinske većine

Organizacija Socijaldemokratske partije BiH Brčko distrikta BiH održala je konferenciju za medije,a tema kao i povod je naredna sjednica Skupštine Brčko distrikta BiH na kojoj će se raspravljati o budžetu Brčko distrikta BiH za 2017.godinu.

Nekoliko godina unazad budžet Brčko distrikta BiH usvaja se polovinom tekuće godine tj. postao je praksa koja je negativna i koja nije dobra za građane Brčko distrikta BiH. Ostali smo što je sasvim očigledno nakon političkih prestrojavanja u Brčko distriktu BiH jedini relevantan politički faktor u Skupštini Brčko distrikta BiH koji je zadržao svoje opozicono djelovanje i koji kritički i argumentovano ocjenjuje loš rad vlasti u našem gradu – istakao je Suad Burić predsjednik Organizacije SDP BiH Brčko distrikta BiH.

Što se tiće samog Budžeta za 2017.godinu, smatramo ga rasipničkim i pogubnim za građane Brčkog. On je sastavljen po željama skupštinske večine i predstavlja tipičan politički budžet , koji je zasnovan na nerelanim ekonomskim pokazateljima a koji se manifestuje kroz podjelu velikog broja grantova podobnima.

Istićemo da je ovaj budžet poguban za građane Brčko distrikta BiH i da u svakom svom pogledu urušava Brčko distrikt BiH – istakao je Esad Atić Šef Kluba zastupnika u Skupštini Brčko distrikta BiH.

Mi u Socijaldemokratskoj partiji smo predložili amandmane koji podrazumijevaju socijalnu osjetljivost , amandmane za povećanje sredstava javne kuhinje u našem gradu, amandmane za bolji život mladih a koji se manifestuju kroz odobravanje sredstava za pomoć mladim bračnim parovima te zapošljavanje mladih u realnom sektoru, te amandmana koji se odnose na pomoć penzionerima i ne zaposlenim.

Tu se naravno nalaze i amandmani kao potreba svih mjesnih zajednica sa prostora Distrikta a koji su prosistekli iz razgovora s predstavnicima mjesnih zajednica sa prostora Brčko distrikta BiH. – istakao je Atić.

Pozivamo sve građane da sutra prate prijenos Skupštine Brčko distrikta BiH i da se uvjere u naše tvrdnje da je Budžet Brčko distrikta BiH pravljen po željama skupštinske većine .


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu