SDP BiH
Organizacija SDP BiH Brčko distrikta BiH

Budžet Brčko distrikta BiH lista želja skupštinske većine

Organizacija Socijaldemokratske partije BiH Brčko distrikta BiH održala je konferenciju za medije,a tema kao i povod je naredna sjednica Skupštine Brčko distrikta BiH na kojoj će se raspravljati o budžetu Brčko distrikta BiH za 2017.godinu.

Nekoliko godina unazad budžet Brčko distrikta BiH usvaja se polovinom tekuće godine tj. postao je praksa koja je negativna i koja nije dobra za građane Brčko distrikta BiH. Ostali smo što je sasvim očigledno nakon političkih prestrojavanja u Brčko distriktu BiH jedini relevantan politički faktor u Skupštini Brčko distrikta BiH koji je zadržao svoje opozicono djelovanje i koji kritički i argumentovano ocjenjuje loš rad vlasti u našem gradu – istakao je Suad Burić predsjednik Organizacije SDP BiH Brčko distrikta BiH.

Što se tiće samog Budžeta za 2017.godinu, smatramo ga rasipničkim i pogubnim za građane Brčkog. On je sastavljen po željama skupštinske večine i predstavlja tipičan politički budžet , koji je zasnovan na nerelanim ekonomskim pokazateljima a koji se manifestuje kroz podjelu velikog broja grantova podobnima.

Istićemo da je ovaj budžet poguban za građane Brčko distrikta BiH i da u svakom svom pogledu urušava Brčko distrikt BiH – istakao je Esad Atić Šef Kluba zastupnika u Skupštini Brčko distrikta BiH.

Mi u Socijaldemokratskoj partiji smo predložili amandmane koji podrazumijevaju socijalnu osjetljivost , amandmane za povećanje sredstava javne kuhinje u našem gradu, amandmane za bolji život mladih a koji se manifestuju kroz odobravanje sredstava za pomoć mladim bračnim parovima te zapošljavanje mladih u realnom sektoru, te amandmana koji se odnose na pomoć penzionerima i ne zaposlenim.

Tu se naravno nalaze i amandmani kao potreba svih mjesnih zajednica sa prostora Distrikta a koji su prosistekli iz razgovora s predstavnicima mjesnih zajednica sa prostora Brčko distrikta BiH. – istakao je Atić.

Pozivamo sve građane da sutra prate prijenos Skupštine Brčko distrikta BiH i da se uvjere u naše tvrdnje da je Budžet Brčko distrikta BiH pravljen po željama skupštinske većine .