OO SDP Novi Grad Sarajevo

Budućnost mladih u BiH – Politički aktivizam

Sinoć je u sali Opštinskog vijeća Opštine Novi Grad Sarajevo, pred oko stotinu članova i simpatizera, održana tribina pod nazivom „Budućnost mladih u BiH-politički aktivizam”.

Na istoj su se prisutnima obratili istaknuti članovi SDP-a: Lana Prlić, Ajša Bajraktarević-Saračević, Damir Mašić i Damir Filipović. Kao specijalnog gosta ugostili smo novopridošlog člana SDP-a, druga Damira Nikšića i zbog toga smo izuzetno sretni.

Tribina je protekla u najboljem svjetlu i zasigurno je jedan od nagovještaja pozitivnih promjena u bh.društvu, a koje će svoj vrhunac doživjeti 7. oktobra kada će građani izabrati građanske opcije i time zemlji Bosni i Hercegovini otvoriti put prosperiteta i nezaustavljivog napretka. Izuzetno smo ponosni na mješoviti dobni sastav koji je uzeo učešće u tribini, jer je SDP na taj način pokazao svoju širinu i zainteresovanost svih svojih članova za stanje koje trenutačno tišti omladinsku populaciju.

Svjesni smo da se mladi nalaze u teškoj situaciji i spremni smo uložiti izuzetne, nadljudske, napore kako bismo promijenili njihov položaj i pomogli im da ostanu svoji na svome, te da danas-sutra ne traže svoju sreću u bijelom svijetu. Drugarice, dragi građani, ova tribina je nagovještaj velikih promjena u našoj lokalnoj, pa i široj zajednici.