Brčanski demokratski pokret podržao kandidaturu prof. dr. Denisa Bećirovića za Predsjedništvo BiH

Nakon masovne podrške iz Bosne i Hercegovine i inostranstva koju dobija kandidat za člana Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović, pismo podrške je uputio i Brčanski demokratski pokret (BDP), parlamentarna stranka u Brčko Distriktu BiH, navodeći da je ovo podrška politici borbe za svakog čovjeka i građana ove zemlje. Pismo podrške prenosimo u cijelosti.
„Poštovani prijatelji,

Obavještavamo Vas da je rukovodstvo Brčanskog demokratskog pokreta odlučilo podržati kandidaturu prof. dr. Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva na izborima u oktobru.
BDP, koji u svom programskom djelovanju navodi borbu za čovjeka, prepoznaje isti element borbe za svakog čovjeka i svakog građana u politici Denisa Bećirovića. Vodeći se idejama o jednakim pravima i slobodama svih građana u BiH, podrška kandidaturi Denisa Bećirovića, kao predstavnika svih građana naše zemlje, je logičan potez i akt svrstavanja uz integrativnu i proevropsku politiku.

Denis Bećirović se dosadašnjim radom pokazao kao prominent državničke politike, političar koji je nadišao uske interese i zastupa široki sloj građana, a prilog toj tvrdnji je već dobijena podrška više političkih subjekata, u čemu se pridružuje i BDP.

Podrška kandidaturi Denisa Bećirovića istovremeno je podrška politici očuvanja, stabilnosti i razvoja demokratske Bosne i Hercegovine na njenom evropskom putu s jasnom socijalnom notom brige za sve građane ove zemlje“, navodi se u pismu kojeg potpisuje predsjednik BDP-a Admir Nuković.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu