Branko Romić

Rođen je 1981.godine u Sarajevu, općina Centar. Osnovnu i srednju školu završio u Varešu, nakon čega upisuje Pedagošku akademiju u Zenici koju završava 2002. god.
Odmah potom nastavlja sa školovanjem na Pedagoškom fakultetu u Zenici i stiče zvanje profesor razredne nastave. Pri interdisciplinarnim postdiplomskim studijama u Sarajevu, a u organizaciji Vijeća Evrope u Strasbourgu (Francuska) završava Akademiju za političko usavršavanje u vodstvu tima predvođenog prof. dr. Zdravkom Grebom. Od 2000. god. član Općinskog odbora SDP BiH Vareš, predsjednik foruma mladih OO SDP BiH Vareš u dvogodišnjem mandatu, nakon čega je od 2009. godine predsjednik Općinskog odbora SDP u Varešu. Član je predsjedništva Kantonalnog odbora SDP ZDK.
Osim Komisije za Obrazovanje, nauku, kulturu i sport pri skupštini ZDK, obavljao i funkciju člana Skupštine „ŠPD“ d.o.o. Zavidovići u polugodišnjem periodu. Obavljao funkciju člana Nadzornog odbora BH Telecom d. d. Sarajevo u periodu od 2011-2015. god. Radi kao profesor razredne nastave u Osnovnoj školi „Vareš Majdan“ u Varešu, Područna škola Dabravine. Svojim djelovanjem u općinskom vijeću Vareš želi doprinijeti razvoju općine kroz sve segmente življenja, vratiti i jačati zajedništvo i demokratska prava svih stanovnika općine učiniti jednakim, te poništiti dosadašnje devijantne odluke poput visine cijene vode, dovoza otpada iz područja Breze, davanja općinskih dobara pod koncesiju, pa čak i onih koji sežu u kulturno – historijske spomenike. Zalagat će se da Vareškom ekonomijom i prirodnim dobrima općine Vareš, a svaki oblik nezakonitih aktivnosti efikasno prijavljivati nadležnim službama i zaustaviti općinu da ide stranputicom kojom su je do sada vodile nacionalne stranke.