SDP BiH
Damir Filipović, predsjednik FOM SDP BiH

Bradara ne omogućava radno iskustvo mladima, a nezakonito zapošljava savjetnike

Forum mladih Socijaldemokratske partije BiH (FOM SDP BiH) je prije dvije godine napravio javnu politiku “Radno iskustvo svima”, koja ima za cilj da svim mladima u Bosni i Hercegovini omogući radno iskustvo, a ne samo privilegovanim osobama.

U realizaciji navedene politike Klub zastupnika SDP-a je predložio zakonske izmjene u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, koje su usvojene, ali već duže od godinu dana predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta FBiH Lidija Bradara ne želi ovaj Zakon staviti na dnevni red sjednice Doma naroda.

Bradara na taj način godinu dana blokira omogućavanje radnog iskustva svim mladim ljudima, dok, u isto vrijeme, vrši nezakonito zapošljavanje čak osam (8) savjetnika u svom kabinetu, od čega mnogi nisu ni imali radno iskustvo, o čemu ovih dana SIPA provodi istragu.

“Lidija Bradara, HDZ i SDA rukovođenjem Doma naroda PFBiH i odnosu prema našem zakonu, koji za cilj ima omogućiti radno iskustvo svim mladim osobama, najbolji su pokazatelj zašto mladi odlaze iz BiH. Oni ne žele da omoguće radno iskustvo svim mladim osobama, već samo onim podobnim, koji njima odgovaraju“, istaknuo je Damir Filiović, predsjednik FOM SDP BiH.

Forum mladih SDP-a poziva još jednom rukovodstvo Doma naroda PFBiH da, što hitnije, na dnevni red sjednice stavi zakonske izmjene koje je Predstavnički dom već usvojio i koje će omogućiti radno iskustvo svim mladim osobama.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu