Bracika nije zaboravljen u Kalesiji: Dževad Hadžić i Armin Karić proučili Fatihu i položili cvijeće na mezaru Fadila Banjanovića-Bracike!

Bosna i Hercegovina je 12.12.2011. godine ostala bez jednog patriote i čovjeka koji je nosio nadimak „Povratak“. 12. decembra 2011. godine preminuo je Fadil Banjanović-Bracika, počasni građanin Kozluka (Zvornik).

Poznat je po svojoj rečenici „Vraćamo se pod šljivu ako treba“, koju je izgovorio 1996. godine prilikom prvog povratka u Jusiće, Mahalu, Hajvaze i Caparde. Zbog svoje humanosti više puta je nagrađivan. Bio je poštovana politička ličnost kako u RS-u tako i u FBiH te u cijeloj državi. Više puta je bio prisutan i na prijemima kod prvog predsjednika Republike BiH Alije Izetbegovića, koji ga je i nekoliko puta nagradio za uspješno realiziran povratak u Podrinje.

U vrijeme kada ga je zadesila smrt Fadil Banjanović-Bracika je bio delegat u Vijeću naroda Republike Srpske, kao i predsjednik Općinske organizacije SDP-a u Zvorniku.

Na dan obilježavanja šeste godišnjice njegove smrti, Dževad Hadžić, predsjednik OO SDP BiH Kalesija i Armin Karić, vijećnik u OV Kalesija, položili su, u ime OO SDP BiH Kalesija, cvijeće te proučili fatihu na mezaru „Bracike“, te tako još jednom iskazali mu zahvalnost i poštovanje na svemu što je učinio za Kalesiju i povratnike. 


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu