Bracika nije zaboravljen u Kalesiji: Dževad Hadžić i Armin Karić proučili Fatihu i položili cvijeće na mezaru Fadila Banjanovića-Bracike!

Bosna i Hercegovina je 12.12.2011. godine ostala bez jednog patriote i čovjeka koji je nosio nadimak „Povratak“. 12. decembra 2011. godine preminuo je Fadil Banjanović-Bracika, počasni građanin Kozluka (Zvornik).

Poznat je po svojoj rečenici „Vraćamo se pod šljivu ako treba“, koju je izgovorio 1996. godine prilikom prvog povratka u Jusiće, Mahalu, Hajvaze i Caparde. Zbog svoje humanosti više puta je nagrađivan. Bio je poštovana politička ličnost kako u RS-u tako i u FBiH te u cijeloj državi. Više puta je bio prisutan i na prijemima kod prvog predsjednika Republike BiH Alije Izetbegovića, koji ga je i nekoliko puta nagradio za uspješno realiziran povratak u Podrinje.

U vrijeme kada ga je zadesila smrt Fadil Banjanović-Bracika je bio delegat u Vijeću naroda Republike Srpske, kao i predsjednik Općinske organizacije SDP-a u Zvorniku.

Na dan obilježavanja šeste godišnjice njegove smrti, Dževad Hadžić, predsjednik OO SDP BiH Kalesija i Armin Karić, vijećnik u OV Kalesija, položili su, u ime OO SDP BiH Kalesija, cvijeće te proučili fatihu na mezaru „Bracike“, te tako još jednom iskazali mu zahvalnost i poštovanje na svemu što je učinio za Kalesiju i povratnike.