Čestitka OO SDP BiH Visoko 9. maj

Bosna i Hercegovina je država koja baštini dugu tradiciju antifašizma

OO SDP BiH Visoko upućuje iskrene čestitke svim građankama i građanima, antifašistkinjama i antifašistima Visokog i Bosne i Hercegovine povodom Dana pobjede nad fašizmom, Dana Zlatnih ljiljana i Dana Evrope.

Bosna i Hercegovina je država koja baštini dugu tradiciju antifašizma i borbu za prava svakog čovjeka. Deveti maj je Dan Evrope i Dan pobjede nad fašizmom. Želimo da naša zemlja nastavi njegovati evropske vrijednosti slobodu, jednakost i demokratiju, kao i vrijednosti antifašizma. Izuzetno je značajno što su i dobitnici Zlatnog ljiljana, kao najvećeg ratnog priznanja, ovaj datum odredili za Dan Zlatnih ljiljana.

SMRT FAŠIZMU, SLOBODA NARODU