Damir Filipović

Bosna i Hercegovina domaćin petog partnerskog sastanka u okviru ECO KARST projekta

Bosna i Hercegovina je domaćin petog partnerskog sastanka u okviru ECO KARST projekta, što je veliko priznanje.

Javna institucija za zaštićena prirodna područja Kantona Sarajevo je preuzela ulogu organizatora i pružila podršku vodećem partneru – Zavod za gozdove Slovenije u organizaciji posljednjeg partnerskog sastanka. Jedan od učesnika sastanka bio je i Damir Filipović, ministar prostornog uređenja Kantona Sarajevo.

„Izdvojio sam vrijeme kako bi saznao više o rezultatima projekta i uspješnoj saradnji sa lokalnom zajednicom u širem području zaštićenog pejzaža Bijambare.

Smatram da se na lokalitetima zaštićenih područja mora raditi na razvoju održive zelene ekonomije. Razvoju koji neće imati štetne posljedice za životnu sredinu uz odgovorno korištenje prirodnih resursa“, navodi Filipović.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu