Izjava za Oslobođenje

Borić: Politički mentori postavljaju svoje ljude u tužilaštvo i zaustavljaju sve procese

Da je pravosuđe u Bosni i Hercegovini ozbiljan problem, jasno je i u Bruxellesu i Washingtonu, a kamoli domaćoj javnosti, no nikako da se ponude suvisla objašnjenja kada će se Tužilaštvo BiH uhvatiti ozbiljno ukoštac s rak-ranama bh. društva, među kojima prednjači korupcija.

“Nažalost, našu javnost ne zanima suštinski šta se događa u Tužilaštvu ni šta će se događati! Interes naše javnosti seže samo dotle dok ima “senzacija”, otkrivanja “urota” i slično. Javnosti ministar Mektić djeluje zabavno, ali dok on dramatično ukazuje na silne nepravilnosti u Tužilaštvu, kao mjestu političkih spletki garniranih teškim kriminalom, dotle politički mentori postavljaju svoje ljude, prikrivaju i gube dokaze, zaustavljaju sve procese i javnosti serviraju “anonimne prijave” baš protiv onih koji ukazuju na te nepravilnosti.”

 

(Oslobođenje)


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu