Damir Filipović

Bolji uslovi za rad i školovanje uposlenika i učenika Srednje zubotehničke škole

U cilju poboljšanja energijske efikasnosti, na objektu Srednje zubotehničke škole, počeli su radovi na termoizolaciji vanjskih zidova, krova i zamjeni fasadne stolarije.

Od mašinskih radova predviđeni su radovi na ugradnji nove cirkulacione pumpe sa frekventnom regulacijom broja obrtaja, ugradnja kalorimetra sa potrebnom armaturom i intervencije na cijevnoj mreži uključujući ugradnju radijatorskih ventila sa termostatskom glavom.

Ovim povodom, ministar za prostorno uređenje, građenje i zaštitu okoliša Kantona Sarajevo Damir Filipović obišao je danas ovu školu zajedno sa direktoricom Elvirom Jašarbašić.

Potcrtao je kako će, nakon što se okončaju radovi, osigurati bolji uslovi za rad i školovanje za 58 uposlenika i 512 učenika Srednje zubotehničke škole.
Vrijednost radova je 198.870 KM. Projekt finansira Vlada Švedske, Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, a implementira Razvojni program Ujedninjenih nacija (UNDP) u okviru projekta “Zeleni ekonomski razvoj”.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu