Saša Magazinović i Udruženje Kanabis

Bolje ilegalno živ, nego legalno mrtav

Povodom Svjetskog dana borbe protiv raka dojke, a u okviru kampanje zagovaranja legalizacije upotrebe kanabisa u medicinske svrhe, zastupnik u Parlamentu BiH Saša Magazinović i Udruženje ”KanaBiH” sutra će organizirati susret pod nazivom “Bolje ilegalno živ nego legalno mrtav”.

Prvi put će u Parlamentu BiH svoja svjedočanstva o liječenju iznijeti osobe oboljele od najtežih bolesti, koje su, koristeći ulje kanabisa, značajno popravile svoje zdravstveno stanje, a neke od njih i u potpunosti ozdravile.

Efikasnost liječenja je individualna, to nije metod koji preko noći liječi sva stanja, ali je dovoljno poslušati svjedočanstva onih kojima je značajno poboljšan kvalitet života da se razjasni potreba za legalizacijom upotrebe kanabisa u medicinske svrhe.

Između ostalog, kako je naveo Magazinović, oni će ispričati kako je država od njih napravila kriminalce i krijumčare te će javno podijeliti svoje strahove od toga da mogu biti uhapšeni samo jer su na ovaj način pokušali sebi osigurati zdravstvenu pomoć koju im država nije omogućila.

U BiH je u toku legalizacija kanabisa u medicinske svrhe i ovaj susret bit će tek jedan od poticaja da država brže i efikasnije riješi problem s kojim se oboljeli susreću.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu