Zukan Helez za N1

Bojim se Programa reformi, jer je to tajan dokument

Zukan Helez, potpredsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine i zastupnik u državnom Parlamentu, kazao je danas za N1 da će stranka u čijem je rukovodstvu uskoro dovesti nekoliko uglednih novih članova te da su u toku završni pregovori s nekoliko poznatih imena bh. političke scene.

Helez je u razgovoru s voditeljem emisije Zvonkom Komšićem, rekao da su transferi trebali biti organizovani ”u paketu” što SDP-u nije bilo prihvatljivo.
Otkrio je s kim SDP trenutno pregovara.

”To je trebalo u paketu trebalo da pređe veći broj ljudi. Ključni ljudi su insistirali da to bude u paketu. Mi smo stava da ne možemo to uraditi jer mislimo da nekima nije mjesto u SDP-u. To će se dogoditi, razgovaramo s jednim bivšim gradonačelnikom iz drugog entiteta. Razgovaramo s jednim akademikom”, ispričao je on.
Na insistiranje da se spomenu imena, Helez je kazao da ne želi.

”Nemojte da vam govorim, molim vas, da ne bismo poremetili. Radi se o ljudima koji su dobili mandate na svim nivoima, to nisu bezveze ljudi”, pojasnio je on.
Divim se sam sebi jer sam puno bogatiji od Bakira Izetbegovića, poručio je Helez komentarišući imovinske kartone funkcionera u BiH.

On je komentarisao i ostale aktuelne teme, a govoreći o Programu reformi i dogovoru članova Predsjedništva, gost N1 kazao je da ”se boji”.

”Ja se jednostavno bojim. Dejton je katastrofalan za Bosnu i Hercegovinu, to je nametnuto, nama predano i sad mi tek osjećamo neke posljedice. Podjeljena država, unesrećen narod, država koje nema nigdje u svijetu. Bojim se bilo kojeg dokumenta koji je tajni. Šta će nam dokument da ga gledamo kad već ide u Brisel. Meni ovo sad nije jasno, imamo jednog od zamjenika ministara koji je osuđivan za ratne zločine. Predsjedništvo je reklo da može’, rekao je on.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu