Saša Magazinović

Bisera Turković skinula tačku o formiranju ekspertnog tima za Trgovsku goru?

Odluka o formiranju ekspertne komisije za formiranje odgovora BiH na problem Trgovske gore odlukom ministrice vanjskih poslova Bisere Turković povučena je s dnevnog reda današnje sjednice Vijeća ministara. Saša Magazinović, zastupnik SDP-a u Parlamentu BiH, za Klix.ba prokomentarisao je ovaj postupak.

On kaže kako je veoma malo stvari oko kojih postoji potpuna politička saglasnost u BiH, od lokalnih predstavničkih tijela, preko entitetskih i državnog parlamenta, do Predsjedništva BiH. Jedna od rijetkih je protivljenje namjeri susjedne Republike Hrvatske da na granici sa BiH gradi odlagalište radioaktivnog i nuklearnog otpada.

“Trgovska gora je postala simbol odnosa koji se ne mogu nazvati dobrosusjedskim, a ujedno i zajedničkog rada institucija na svim nivoima unutar Bosne i Hercegovine. Veliki iskorak u odbrani interesa države Bosne i Hercegovina, zaštiti životne sredine i zdravlja naših građana trebalo je predstavljati današnje formiranje ekspertnog tima za rješavanje ovog problema čiji bi rad bio podloga za buduće poteze institucija BiH. A onda se pojavi ministrica vanjskih poslova Bisera Turković koja ovu tačku skine sa dnevnog reda. U čijem interesu radi, čiji dogovor sprovodi neka sama kaže, ali ovo nije dogovor napravljen u okviru institucija u BiH niti interes države”, kazao je Magazinović za Klix.ba.

Suzdržavao sam se do sada da govorim o njenim gafovima i ozbiljnim političkim promašajima, dodaje, smatrajući da će joj neko objasniti ili će sama shvatiti šta treba da radi.

“Izgleda da od toga nema ništa i da je Bakir Izetbegović bio u pravu kada je nagovjestio da od nje možemo očekivati i nove političke promašaje. Ovo danas je jedan od ozbiljnih promašaja u nizu i što se mene tiče oni koji su je delegirali na ovo mjesto trebaju to preispitati. I dalje smatram da se svi zajedno moramo boriti da nuklearni otpad ne završi u našem dvorištu, a Bisera Turković ako ne želi pomoći neka bar ne smeta”, zaključio je Magazinović.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu