Saša Magazinović

Bisera Turković mora bolje pratiti međunarodnu politiku

Na početku današnje sjednice Predstavničkog doma Parlamenta BiH zastupnici su imali priliku da postavljaju svoja pitanja.

Saša Magazinović (SDP) postavio je pitanje ministrici vanjskih poslova BiH Biseri Turković.

– Pitanje se odnosi na formiranje ekspertskog tima za pitanja Trgovske gore. Kako može reći da hrvatska strana ništa ne radi, a u odgovoru na moje pitanje je rekla drugačije. Iskreno se nadam da prati međunarodnu politiku, te da je sastanak između Hrvatske i Slovenije zaključen da će svaka zemlja sama bronuti o zbrinjavanju radioaktivnog otpada. Dakle pitam zašto neko iz Vijeća ministara BiH želi zaustaviti ovo pitanje – kazao je Magazinović.