Denis Bećirović

BiH svjedoči neustavnim i nedejtonskim napadima Milorada Dodika

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović zatražio je da se danas raspravlja o neustavnim aktivnostima lidera SNSD-a Milorada Dodika. Na njegov prijedlog reagovao je Nikola Špirić koji je rekao da se o Dodiku neće pričati sve dok postoji Klub Srba.

Bećirović je rekao da BiH svjedoči neustavnim i nedejtonskim napadima Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH, na Ustavni sud BiH te da je potrebno raspravljati u Domu naroda PSBiH o ovom postupanju i ugrožavanju mirovnog procesa.

Kako kaže, danas je predložio amandmansku izmjenu Ustava BiH i da Ustavni sud BiH ima 12 članova u kojim predsjednik Evropskog suda za ljudska prava u konsultaciji s Predsjedništvom BiH treba birati šest članova.

“Dodik se kretao u pravcu istoka i Rusije i dobro da je sada krenuo u pravcu zapadne Evrope. Samo je loše što nije krenuo prema Briselu, već prema Hagu”, kazao je Bećirović.

Nakon njegovog obraćanja riječ je uzeo zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić (SNSD) koji je kazao da će svako ko želi dobro BiH nastojati izbjeći populističke prijedloge Bećirovića.

“Milorad Dodik neće biti tačka dnevnog reda dok je ovog kluba u Domu naroda PSBiH. Ne što mislim da ne treba raspravljati, već što vaša mržnja nije dobra. Ne radujte se jer neće biti tačka dnevnog reda. Što se tiče evropskih standarda, Klub Srba jeste za implementaciju evropskih standarda“, rekao je Špirić.

Bećirović mu je odgovorio da je trebao reći Miloradu Dodiku da ne smije udarati na Ustavni sud BiH i to sam, a na šta je Špirić odgovorio da iza Dodika stoje politički predstavnici jednog naroda.

“Špiriću, ne dao Bog da ja shvatim to što ste vi shvatili pa da se nađem na crnim listama velikih sila”, rekao je Bećirović.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu