SDP BiH
Nermin Nikšić

BiH nije i neće postati privatna država supružnika Izetbegović

Vlast koju vodi SDA i supružnici Izetbegović pokušava pod svoju ličnu kontrolu staviti sve u ovoj zemlji, pa je tako na red došao i Medicinski fakultet u Sarajevu. Nakon toga slijedi sličan scenario i na samom Univerzitetu u Sarajevu, kazao je za agenciju Patria Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH.

– Ovakva politika se mora zaustaviti. BiH nije i neće postati privatna država supružnika Izetbegović – kaže Nikšić.

Podsjećamo, tim okupljen oko direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović organizirao je peticiju za smjenu dekanese Medicinskog fakulteta Almire Hadžović-Džuvo te je 58 članova Nastavno naučnog vijeća Medicinskog fakulteta stavilo svoj potpis. Proteklih dana brojni potpisnici bili su pod strahovitim pritiskom pa i prijetnjama po vlastitu egzistenciju ukoliko ne potpišu dokument.

Peticiju je jučer rektoru UNSA-e Rifatu Škrijelju, premijeru KS Elmedinu Konakoviću i ministru obrazovanja Elviru Kazazoviću predao Dželaludin Junuzović, šef hirurških disciplina KCUS-a. No, ova peticija je poslana na pogrešne adrese s obzirom da je po važećem zakonu prva instanca Nastavno naučno vijeće koje glasa o povjerenju dekanima.

Inače, premijer Konaković kazao je za Patriju da Vlada KS ni on lično neće učestvovati u ovom procesu te razrješavanje i imenovanje vrši akademska zajednica odnosno nastavno naučna vijeća.

(Izvor:Patria)


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu