Denisa Sarajlić-Maglić

BiH je postala dio kreativnog prostora Evropske unije

Sporazum je uime države BiH potpisao šef Misije BiH pri EU, ambasador Igor Davidović

Slika

Bosna i Hercegovina je potpisivanjem Sporazuma o pristupanju programu Kreativna Europa postala dio kreativnog prostora Evropske unije, kazala je Agenciji FENA zamjenica ministra civilnih poslova BiH Denisa Sarajlić-Maglić.

Drago mi je, dodala je ona, da mogu potvrditi informaciju da je u Briselu potpisan Sporazum o pristupanju BiH programu Kreativna Europa između Bosne i Hercegovine i predstavnika Europske komisije.

Sporazum je uime države BiH potpisao šef Misije BiH pri EU, ambasador Igor Davidović.

– Na ovaj način je BiH i formalno postala dio šireg kreativnog prostora Europske unije. Ukupna finansijska sredstva koja je EU izdvojila za finansiranje projekata kroz ovaj program iznose oko 1,5 milijardi eura – kazala je Sarajlić-Maglić.

Učešćem u ovom programu, dodala je ona, omogućili smo saradnju umjetnika, kulturnih radnika, kreativnih organizacija i audiovizelnih stvaralaca iz BiH i EU.

Kroz finansiranje projekata iz sredstava programa Kreativna Evropa omogućiti će se razvoj kulturnih i kreativnih industrija u svim zemljama koje učestvuju u programu.

– Pristupanje Bosne i Hercegovine ovom programu je prilika da naša kreativna industrija, čiji kvalitet je već prepoznat i izvan granica naše zemlje, postane još više prepoznatljiva po originalnosti i kvalitetu svojih kreativnih proizvoda. Kreativni dio BiH je na ovaj način u simboličkom smislu pristupio Evropskoj uniji – kazala je Sarajlić-Maglić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.