Bh. blok: Pozdravljamo početak istrage u slučaju “Asim Sarajlić i ostali”

Povodom pokretanja istrage zbog sumnje da su Asim Sarajlić, Sabahudin Delalić i Muhamed Šehović počinili krivično djelo trgovine utjecajem, oglasio se Bh. blok čiji su lideri Predrag Kojović i Nermin Nikšić u martu ove godine podnijeli krivičnu prijavu protiv pomenute trojice.

“Iako se SDA svojski trudila da raznim aferama zasjeni ovaj slučaj trgovine utjecajem, to im nije pošlo za rukom. Nisu ga zaboravili ni javnost ni pravosudni organi. Podsjećamo da je Asim Sarajlić uz odobravanje vrha SDA napustio sve pozicije u stranci, čime su i stranka i on priznali autentičnost snimka koji je i jedan od ključnih dokaza u ovom slučaju. Time su priznali i Sarajlićevu političku kompromitiranost”, navodi se u saopćenju.

Unatoč tome, konstatuju u Bh. bloku, Asim Sarajlić je ostao delegat SDA u Domu naroda PSBiH, čime je ta stranka pokazala da joj, dok pokušava zaštititi vlastiti ugled, do ugleda države nije stalo, jer čvrsto stoji iza takvih kadrova na državnom nivou.

“Također, i sam Bakir Izetbegović u javnosti je pokušao minimizirati ovo krivično djelo. Uz sve ostale afere, koje su se dešavale i prije i poslije, nema sumnje da u SDA ima više kriminalnog nego državotvornog djelovanja. Zbog navedenog pozdravljamo početak istrage i želimo što skoriji sudski epilog ovog slučaja te davanje pravnog legitimiteta istini koju svi znamo”, zaključili su iz Bh. bloka.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu