Nermin Nikšić

BH blok insistira na usvajanju seta zakona koji će biti ključni za poboljšanje stanja u BiH

Da bi bilo ko računao da pravi vladu sa „BH blokom“, morat će prethodno da usvoji set zakona koji će biti ključni za poboljšanje stanje u BiH; od presude Sejdić-Finci i elektronskog glasanja do zakona koji se odnose na antikorupciju“, rekao je lider SDP-a Nermin Nikšić u emisiji na BH Nova TV u petak navečer.

On je rekao da su relativni pobjednici izbora u BiH SDA, HDZ i SNSD u Republici Srpskoj, i da oni trebaju formirati vlas, ali, dodao je Nikšić, to ne znači da će „BH blok“ sjediti skrštenih ruku, već da će nastaviti razgovarati sa svojim partnerima, a razgovori će se voditi i sa HDZ-om i sa SDA.

„Nekoliko puta sam rekao koja je pozicija SDP-a i BH bloka – Čović ima pravo da traži što želi, ali i naše pravo je da kažemo da to što oni traže je retrogradno, i uvodi nove diskriminacije u Izborni zakon“, rekao je Nikšić, koji je rekao istakao da u svakom slučaju treba nastaviti razgovarati i tražiti rješenja jer se niti jedan zakon ne može donijeti jednostrano.

„Naš cilj je da BiH doživi ekonomsku obnovu, kao i to da svi građani imaju osnovni paket medicinske usluge i veće minimalne plaće“ zaključio je Nikšić, prenosi Patria.